Zwitserse Goulash

Zwitserse Goulash

Zwitserse Goulash – Van Hongarije naar Zwitserland
Je hoeft echt niet helemaal naar Hongarije om goulash te eten en je hoeft ook echt geen Hongaarse kruiden te gebruiken. Want in Zwitserland maken ze ook een overheerlijke goulash, die weer net een beetje anders is dan anders.

Recept Zwitserse Goulash

Zwitsers boodschappenlijstje
Dit recept is gemaakt voor vier porties

 • 600 gram rundvlees, in blokjes gesneden
 • 1 eetlepel boter
 • 100 gram spekblokjes of spekreepjes
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 2 of 3 wortelen, in kleine stukjes gesneden
 • 1 kleine knolselderij, in kleine stukjes gesneden
 • 1 prei, gesneden
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 500 ml runderbouillon
 • 4 of 5 aardappelen
 • 1 bosje fijngehakte peterselie
 • zout en versgemalen peper naar smaak

De Zwitserse keuken bereik je zo
De blokjes rundvlees even goed op smaak brengen met peper en zout en dan in een pan met de boter. Boter geeft in dit geval meer smaak dan olijfolie, natuurlijk kan olijfolie ook. Bak het vlees even aan alle kanten een beetje bruin, je hoeft het vlees niet gaar te bakken. Dan wordt het alleen maar taai.

Als dit gedaan is, moet je de uien, wortelen, knolselderij, prei en spekjes toevoegen en mee bakken. Kruid nog een met peper en zout en strooi dan de bloem in de pan. Roer even goed door elkaar en dan mag de tomatenpuree erbij. Nog een keer heel goed roeren en dan mag de helft van de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zo’n anderhalf uur sudderen. Doe dit op een laag vuur, anders gaat het helemaal mis en heb je straks geen goulash meer om te eten.

Lekker sudderen
Terwijl alles lekker staat te sudderen, snijd je de aardappelen in blokjes. Natuurlijk moet je de aardappelen wel eerst schillen. Snijd de blokjes ongeveer net zo groot als de blokjes rundvlees die je eerst hebt gesneden. Haal het deksel van de pan en doe de aardappelblokjes samen met de rest van de bouillon in de pan. De deksel mag er weer terug op en dan mag het geheel nog een keer een halfuur op laag vuur staan.

Als het gerecht klaar is, strooi je er een beetje fijngehakte peterselie overheen. Omdat de aardappelen al in de goulash zitten, hoef je er eigenlijk verder niks meer bij te serveren. Maar dat mag natuurlijk wel als je dat graag wilt.

Advertentie

Zwitserse Goulash


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 754 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Rundvlees
Price: 600 Gram

Directions:
Zwitserse Goulash – Van Hongarije naar Zwitserland Je hoeft echt niet helemaal naar Hongarije om goulash te eten en je hoeft ook echt geen Hongaarse kruiden te gebruiken. Want in Zwitserland maken ze ook een overheerlijke goulash, die weer net een beetje anders is dan anders. Recept Zwitserse Goulash Zwitsers boodschappenlijstje Dit recept is gemaakt voor vier porties 600 gram rundvlees, in blokjes gesneden 1 eetlepel boter 100 gram spekblokjes of spekreepjes 1 grote ui, gesnipperd 2 of 3 wortelen, in kleine stukjes gesneden 1 kleine knolselderij, in kleine stukjes gesneden 1 prei, gesneden 1 eetlepel bloem 1 eetlepel tomatenpuree 500 ml runderbouillon 4 of 5 aardappelen 1 bosje fijngehakte peterselie zout en versgemalen peper naar smaak De Zwitserse keuken bereik je zo De blokjes rundvlees even goed op smaak brengen met peper en zout en dan in een pan met de boter. Boter geeft in dit geval meer smaak dan olijfolie, natuurlijk kan olijfolie ook. Bak het vlees even aan alle kanten een beetje bruin, je hoeft het vlees niet gaar te bakken. Dan wordt het alleen maar taai. Als dit gedaan is, moet je de uien, wortelen, knolselderij, prei en spekjes toevoegen en mee bakken. Kruid nog een met peper en zout en strooi dan de bloem in de pan. Roer even goed door elkaar en dan mag de tomatenpuree erbij. Nog een keer heel goed roeren en dan mag de helft van de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zo’n anderhalf uur sudderen. Doe dit op een laag vuur, anders gaat het helemaal mis en heb je straks geen goulash meer om te eten. Lekker sudderen Terwijl alles lekker staat te sudderen, snijd je de aardappelen in blokjes. Natuurlijk moet je de aardappelen wel eerst schillen. Snijd de blokjes ongeveer net zo groot als de blokjes rundvlees die je eerst hebt gesneden. Haal het deksel van de pan en doe de aardappelblokjes samen met de rest van de bouillon in de pan. De deksel mag er weer terug op en dan mag het geheel nog een keer een halfuur op laag vuur staan. Als het gerecht klaar is, strooi je er een beetje fijngehakte peterselie overheen. Omdat de aardappelen al in de goulash zitten, hoef je er eigenlijk verder niks meer bij te serveren. Maar dat mag natuurlijk wel als je dat graag wilt. ...

Published onwo jun 1 by