Ga terug
Afdrukken

Recept voor echte goulashsoep

Dit gerecht is voor vier grote kommen soep

Gang Soep
Keuken Duits / Oostenrijks
Trefwoord Goulassoep
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale Tijd 2 uur 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 55 kcal

Ingrediënten

  • 310 Gram Rundvlees
  • 3 Uien
  • 2 Rode paprika's
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 25 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Paprikapoeder
  • 2 Eetlepels Bloem
  • 70 Gram Tomatenpuree, gewoon uit een blikje
  • Liter Water
  • 3 Runderbouillontabletten
  • 2 Laurierblaadjes
  • 3 Vastkokende aardappelen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Ook de paprika mag in reepjes gesneden worden en de uien in halve ringen. Dit is de belangrijkste basis van een goede goulashsoep.

  2. Pak er een grote soeppan bij en verhit daarin een klont boter. Dan mag het vlees, de uien en de paprika erbij en fruit dit even goed aan. Doe dit ongeveer vijf minuten voordat je de paprikapoeder en de bloem toevoegt. Ook de tomatenpuree mag erbij en bak dit dan nog even twee minuten door.

  3. Haal de verpakking van de bouillontabletten en doe deze samen met al het water in de soeppan. Breng het even goed aan de kook en doe dan een deksel op de pan.

  4. Zet het vuur laag en laat de boel even staan. Na ongeveer 2,5 uur kun je de geschilde aardappelblokjes erbij doen. Dit mag nog eens dertig munten doorkoken.