Go Back
Afdrukken

Basis Goulash Recept

De basis bestaat uit, maar je kunt variëren.

Gang Hoofdgerecht
Keuken American
Trefwoord goulash recept
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale Tijd 2 uur 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 335 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Rundvlees
  • 1 Paprika
  • 2 Uien
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 1 Flesje Bouillon
  • Goulashkruiden
  • Paprikapoeder, karwijzaad, peper, zout

Bereiding

  1. Je begint met het fruiten van de ui en de paprika en ook de andere kruiden.

  2. De kruiden bestaan uit paprikapoeder, karwijzaad, peper en zout. Als je een andere versie maakt van de standaard goulash kan het ook zomaar zijn dat je nog meer kruiden nodig hebt.

  3. Zodra je dit hebt gedaan kan het vlees erbij, dat je wel even goed hebt gekruid met peper en zout.

  4. Daarna kan de bouillon erbij en bij een stoofpot als deze horen ook altijd een paar laurierbladeren, dus die gaan er ook vrolijk bij.

  5. Dan gaat de deksel op de pan en heb je er eigenlijk zo’n drie uur lang geen omkijken naar. Heel af en toe het deksel optillen om te kijken of alles nog in orde is.

  6. Zo af en toe eens even roeren om te zorgen dat de boel niet aankoekt.

  7. Als de saus teveel indikt, kan er altijd nog wel een beetje water bij. Als het zo goed als klaar is, even goed proeven en dan eventueel nog wat extra zout en peper toevoegen. Natuurlijk eet je goulash niet alleen.

Opmerkingen - Tips

Je kunt er van alles bij eten, het is maar net wat je lekker vindt. Sommige mensen vinden het heerlijk met puree of gewoon een losse gekookte aardappel, terwijl een ander het juist overheerlijk vindt met rijst.

Of je houdt het een beetje licht en eet er wat stukjes stokbrood bij. Of een verse salade.

En het lijkt misschien een beetje vreemd, maar een lekker bakje friet met daarover heen een flinke soeplepel goulash en een flinke klodder mayonaise. Probeer het eens uit, je zult niet teleurgesteld worden.

Als je het echt heel erg makkelijk wilt doen, dan koop je een kant-en-klaar kruidenmix in de supermarkt. Hier zit dan alles in om een goede pan goulash te maken. Als je nou een keer snel goulash wilt maken omdat je weinig tijd hebt, vervang het rundvlees dan gewoon door kip.

Zorg er wel voor dat je goed en mals vlees koopt, want helaas zit daar nog wel eens verschil in als je het vlees in de supermarkt koopt. Vlees met niet te veel vet er aan in ieder geval, hoewel de echte Hongaarse goulash mag altijd best een randje vet aan het vlees hebben.

Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar zonder vet aan het vlees wordt elk goulash recept toch een beetje minder zwaar.