Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Zo maak je een traditionele Hongaarse goulash
Het gerecht goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije en hoewel er veel verschillende manieren zijn om het te maken, is het soms gewoon leuk en lekker om een gerecht te maken zoals het bedoelt is. Daarom hieronder het recept voor traditionele Hongaarse goulash.

Recept Hongaarse Goulash

De ingrediënten
Dit recept is geschikt voor vier personen.

 • 800 gram rundvlees, liefst van goede kwaliteit en in grove blokjes gesneden
 • 1 grote ui, fijngesneden
 • 1 rode paprika, in reepjes
 • 1 groene paprika, in reepjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 250 ml vleesbouillon
 • 50 gram boter
 • 1 teentje knoflook, geperst
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • cayennepeper, 1 mespuntje
 • gemalen komijn, 1 mespuntje

Zo sta je dus als een ware Hongaar in de keuken
Zorg dat je een grote braadpan gebruik met een deksel, want het moet straks nog een hele tijd staan met de deksel erop. Verhit in die pan een flinke klont boter en bak het vlees even snel rondom bruin, het garen gebeurt straks. Als het vlees een beetje bruin is, kunnen de uien erbij. Als de uien glazig zijn, mag de paprik er ook bij.

Dan is het tijd voor de kruiden, die de echte goulashsmaak aan het gerecht geven. Al is de paprika ook wel cruciaal. De komijn, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree en bloem mogen erbij. Natuurlijk ook nog wat peper en zout voor de smaak. Roer met een grote pollepel alles goed door elkaar en doe dan de bouillon in de pan. Het knoflookteentje mag nu ook geperst worden en bij het vlees en de bouillon. Roer alles nog eens goed door elkaar en laat dan het gerecht zo’n drie uur op laag vuur staan.

Rijst en een zuurtje
Tussendoor natuurlijk wel even kijken of alles goed gaat en even roeren. Na drie uur nog een keer goed proeven en eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Het is de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt en eigenlijk draadjes zijn geworden. Deze overheerlijke goulash serveer je dan traditioneel met rijst. Er zijn ook mensen die het lekker vinden om er nog iets zuurs bij te eten, zoals augurkjes of zure uitjes.

Advertentie

Hongaarse Goulash


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 854 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Rundvlees
Price: 800 Gram

Directions:
Zo maak je een traditionele Hongaarse goulash Het gerecht goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije en hoewel er veel verschillende manieren zijn om het te maken, is het soms gewoon leuk en lekker om een gerecht te maken zoals het bedoelt is. Daarom hieronder het recept voor traditionele Hongaarse goulash. Recept Hongaarse Goulash De ingrediënten Dit recept is geschikt voor vier personen. 800 gram rundvlees, liefst van goede kwaliteit en in grove blokjes gesneden 1 grote ui, fijngesneden 1 rode paprika, in reepjes 1 groene paprika, in reepjes 1 blikje tomatenpuree 250 ml vleesbouillon 50 gram boter 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel bloem 1 eetlepel paprikapoeder cayennepeper, 1 mespuntje gemalen komijn, 1 mespuntje Zo sta je dus als een ware Hongaar in de keuken Zorg dat je een grote braadpan gebruik met een deksel, want het moet straks nog een hele tijd staan met de deksel erop. Verhit in die pan een flinke klont boter en bak het vlees even snel rondom bruin, het garen gebeurt straks. Als het vlees een beetje bruin is, kunnen de uien erbij. Als de uien glazig zijn, mag de paprik er ook bij. Dan is het tijd voor de kruiden, die de echte goulashsmaak aan het gerecht geven. Al is de paprika ook wel cruciaal. De komijn, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree en bloem mogen erbij. Natuurlijk ook nog wat peper en zout voor de smaak. Roer met een grote pollepel alles goed door elkaar en doe dan de bouillon in de pan. Het knoflookteentje mag nu ook geperst worden en bij het vlees en de bouillon. Roer alles nog eens goed door elkaar en laat dan het gerecht zo’n drie uur op laag vuur staan. Rijst en een zuurtje Tussendoor natuurlijk wel even kijken of alles goed gaat en even roeren. Na drie uur nog een keer goed proeven en eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Het is de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt en eigenlijk draadjes zijn geworden. Deze overheerlijke goulash serveer je dan traditioneel met rijst. Er zijn ook mensen die het lekker vinden om er nog iets zuurs bij te eten, zoals augurkjes of zure uitjes. ...

Published onwo jun 1 by