Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Zo maak je een traditionele Hongaarse goulash
Het gerecht goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije en hoewel er veel verschillende manieren zijn om het te maken, is het soms gewoon leuk en lekker om een gerecht te maken zoals het bedoelt is. Daarom hieronder het recept voor traditionele Hongaarse goulash.

Recept Hongaarse Goulash

Dit recept is geschikt voor vier personen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars
Trefwoord Hongaarse goulash
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 3 uur
Totale Tijd 3 uur 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 335 kcal

Ingrediënten

  • 1 Groene paprika
  • 1 Rode paprika
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Ui
  • 800 Gram Goed rundvlees
  • 250 Milliliter Vleesbouillon
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 50 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Bloem
  • 1 Eetlepel Paprikapoeder
  • 1 Mespuntje Cayenepaper
  • 1 Mespuntje Komijnpoeder

Bereiding

  1. Ui schoonmaken en fijn snijden.

  2. Paprika schoonmaken en ontdoen van zaadjes en zaadlijsten. In reepjes snijden.

  3. Snij het vlees in grotere blokjes, vet mag je eraf snijden maar voor de smaal kun je het vet beter aan het vlees laten

  4. Zorg dat je een grote braadpan gebruik met een deksel, want het moet straks nog een hele tijd staan met de deksel erop. Verhit in die pan een flinke klont boter en bak het vlees even snel rondom bruin, het garen gebeurt straks. Als het vlees een beetje bruin is, kunnen de uien erbij. Als de uien glazig zijn, mag de paprika er ook bij.

  5. Dan is het tijd voor de kruiden, die de echte goulashsmaak aan het gerecht geven. Al is de paprika ook wel cruciaal. De komijn, cayennepeper, paprikapoeder, tomatenpuree en bloem mogen erbij.

  6. Natuurlijk ook nog wat peper en zout voor de smaak. Roer met een grote pollepel alles goed door elkaar en doe dan de bouillon in de pan.

  7. Het knoflookteentje mag nu ook geperst worden en bij het vlees en de bouillon. Roer alles nog eens goed door elkaar en laat dan het gerecht zo’n drie uur op laag vuur staan.

  8. Tussendoor natuurlijk wel even kijken of alles goed gaat en even roeren. Na drie uur nog een keer goed proeven en eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Het is de bedoeling dat het vlees helemaal uit elkaar valt en eigenlijk draadjes zijn geworden. Deze overheerlijke goulash serveer je dan traditioneel met rijst. Er zijn ook mensen die het lekker vinden om er nog iets zuurs bij te eten, zoals augurkjes of zure uitjes.

Advertentie