Goulashsoep

Goulashsoep

Maak gewoon goulashsoep, vergeet de stoofpot.
De meeste mensen kennen goulash als een stoofpot, maar het is heel erg makkelijk om er een overheerlijke soep van te maken. Je hebt bijna dezelfde ingrediënten nodig en het is eigenlijk net zo makkelijk als het maken van een stoofpot.

Recept voor echte goulashsoep

Ga boodschappen doen en neem dit vooral mee
Dit gerecht is voor vier grote kommen soep

  • 310 gram runvlees
  • 3 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 70 gram tomatenpuree, gewoon uit een blikje
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 vastkokende aardappelen

Zo maak je soep in plaats van stoofpot
Snij het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Ook de paprika mag in reepjes gesneden worden en de uien in halve ringen. Dit is de belangrijkste basis van een goede goulashsoep.

Pak er een grote soeppan bij en verhit daarin een klont boter. Dan mag het vlees, de uien en de paprika erbij en fruit dit even goed aan. Doe dit ongeveer vijf minuten voordat je de paprikapoeder en de bloem toevoegt. Ook de tomatenpuree mag erbij en bak dit dan nog even twee minuten door.

Haal de verpakking van de bouillontabletten en doe deze samen met al het water in de soeppan. Breng het even goed aan de kook en doe dan een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de boel even staan. Na ongeveer 2,5 uur kun je de geschilde aardappelblokjes erbij doen. Dit mag nog eens dertig munten doorkoken.

Maak de soep een dag eerder
Als je het echt goed wilt doen, is het slim om de goulashsoep een dag eerder te bereiden dan dat je hem wilt serveren. Dat geeft de kruiden een kans om echt goed het werk te doen en in het vlees te trekken. Gewoon een nachtje op een koele en donkere plek laten staan en je hebt de perfecte goulashsoep. Als je het meer Hongaars zou willen maken, kan je ervoor kiezen om nog wat zure room en ook een groene paprika toe te voegen. Net zoals in de Hongaarse goulash. Al is de zure room ook wel erg optioneel. Het is maar net wat je lekker vindt.

Advertentie

Goulashsoep


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 55 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Rundvlees
Price: 310 Gram

Directions:
Maak gewoon goulashsoep, vergeet de stoofpot. De meeste mensen kennen goulash als een stoofpot, maar het is heel erg makkelijk om er een overheerlijke soep van te maken. Je hebt bijna dezelfde ingrediënten nodig en het is eigenlijk net zo makkelijk als het maken van een stoofpot. Recept voor echte goulashsoep Ga boodschappen doen en neem dit vooral mee Dit gerecht is voor vier grote kommen soep 310 gram runvlees 3 uien 2 rode paprika’s 2 tenen knoflook 25 gram boter 1 eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels bloem 70 gram tomatenpuree, gewoon uit een blikje 1½ liter kraanwater 3 runderbouillontabletten 2 laurierblaadjes 3 vastkokende aardappelen Zo maak je soep in plaats van stoofpot Snij het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Ook de paprika mag in reepjes gesneden worden en de uien in halve ringen. Dit is de belangrijkste basis van een goede goulashsoep. Pak er een grote soeppan bij en verhit daarin een klont boter. Dan mag het vlees, de uien en de paprika erbij en fruit dit even goed aan. Doe dit ongeveer vijf minuten voordat je de paprikapoeder en de bloem toevoegt. Ook de tomatenpuree mag erbij en bak dit dan nog even twee minuten door. Haal de verpakking van de bouillontabletten en doe deze samen met al het water in de soeppan. Breng het even goed aan de kook en doe dan een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de boel even staan. Na ongeveer 2,5 uur kun je de geschilde aardappelblokjes erbij doen. Dit mag nog eens dertig munten doorkoken. Maak de soep een dag eerder Als je het echt goed wilt doen, is het slim om de goulashsoep een dag eerder te bereiden dan dat je hem wilt serveren. Dat geeft de kruiden een kans om echt goed het werk te doen en in het vlees te trekken. Gewoon een nachtje op een koele en donkere plek laten staan en je hebt de perfecte goulashsoep. Als je het meer Hongaars zou willen maken, kan je ervoor kiezen om nog wat zure room en ook een groene paprika toe te voegen. Net zoals in de Hongaarse goulash. Al is de zure room ook wel erg optioneel. Het is maar net wat je lekker vindt. ...

Published onwo jun 1 by